Buszpótló vonat indul az első vágányról

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.11. 12:00
810_01

Azt Közép-Európa-szerte megszokhattuk már, hogy sok esetben vágányzárak miatt vonatpótló autóbuszra kell szállni. Ezek a helyzetek nem kevés bosszúságot és bonyodalmakat okoznak, ha vonattal utaznánk. A cseh–szlovák határvidéken most egy fordított világot próbálnak ki, és egy közúti híd felújítása miatt buszpótló vonatokat indítanak.

(a fotó illusztráció)

A Hodonín és Holíč közötti vasútvonalon tervezik a buszpótló személyvonatok (még leírni is fura) indítását július 22. és október 31. között. A buszpótlózás oka egy, a Morva folyón átívelő közúti híd felújítása az I/51-es számú főúton Csehországban. A Cseh Vasutak 810/809-es sorozatú Studenkákat vetnek be a személyvonatok kiszolgálására. Hétköznapokon tíz vonatpár, hétvégenként pedig hat vonatpár közlekedik majd a cseh Hodonín és a szlovák Holíč között. Az eset pikantériája, hogy egy olyan vonalon történik mindez, amit 2004-ben bezártak, azóta nincs rajta menetrend szerinti személyforgalom.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek