Buszt rongáltak és sofőrt vertek Balatonbogláron

MTI   ·   2012.11.02. 12:23

Az eset még csütörtök délután történt a balatonboglári vasútállomásnál. Az ittas fiatalok először a menetrend szerinti busz ajtaját rugdalták, majd a vezetőfülkét ütötték és felszólították a sofőrt, hogy szálljon ki. Amikor a vezető kiszállt és el akarta küldeni őket, az egyikük egy boros ballonnal arcon ütötte a sofőrt, majd megkergették és fenyegették. A buszvezetőnek sikerült visszaszállnia a járművébe, bezárta az ajtót és hívta a rendőröket – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken.

A tájékoztatás szerint a fiatalok előbb elszaladtak, majd később ismét visszatértek és rugdosni, ütni kezdték a buszt, az első ajtó ablakát be is törték. Az elkövetők ekkor ismét elszaladtak. A rendőrök egy 18 éves fiút és két fiatalkorú társát rövid időn belül elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt. Mindhármukat őrizetbe vették. A bántalmazás során a sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiatalok nagyjából kétszázezer forint kárt okoztak az ablak betörésével.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.