CAF-motorvonatok Bari környékén

iho   ·   2015.01.20. 08:45
400px_ferrotramviaria_caf

Az első ETR 452-sorozatú Civity-motorvonatot még tavaly december közepén vehette át Puglia régió közlekedési tanácsosa, Giovanni Giannini a régióban üzemelő Ferrotramviaria vasúttársaság képviselőitől – írja az International Railway Journal.

Bari környékére öt CAF villamos motorvonat érkezik<br>(fotó: IRJ)

Eddig két szerelvényt vehetett használatba a vasúttársaság: az egyik Bari és Barletta között közlekedik, a másik pedig a várostól északnyugatra található Karol Wojtyla nemzetközi repülőtérre vezető, 2013-ban létrehozott vasúti kapcsolatot használja, összekötve Bari központi pályaudvarát (Centrale) az Aeroporto elnevezésű megállóhellyel. A fennmaradó három motorvonatot idén szállítja a CAF.

A Ferrotramviaria ETR 452-es sorozatba sorolt vonatai négyrészes kivitelben készülnek. A százhatvan kilométer per óra legnagyobb üzemi sebességű motorvonatok befogadóképessége 448 fő, az utasok közül 243-an ülhetnek le. Külön teret hoztak létre a kerékpárral utazók, valamint a kerekesszékkel élők részére is.

A járművek közlekedése egyelőre még csak Baritól északra vezető elővárosi vonalakon engedélyezett, azonban a közeljövőben várhatóan a teljes olasz vasúthálózatot is igénybe vehetik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.