CAF-váróban a kocsiszínek

iho   ·   2014.10.13. 13:45
00kicsi

A 2013-ban kiírt, eredményes tervezési közbeszerzés után kezdődhet a kivitelezők versengése: sikeres tender esetén 2015 elejétől az év nyaráig dolgozhatnak két remizben a kivitelezők.

A 2015 közepétől érkező CAF-villamosok az 1-es, a 3-as vonalakon, és a Budai Fonódó hálózaton állnak majd forgalomba. A 3-as villamos 34 méteres járműveit a Száva, az 1-esen közlekedő, a Combinónál hosszabb (56 méteres) szerelvényeket a Hungária kocsiszínben helyezik el, a budai hálózatra Budafok kocsiszín ad ki villamost.

Legutóbb 2006-ban, a Combinók érkezése előtt alakították át a Hungária kocsiszínt<br>(Kemsei Zoltán felvétele)

Száva kocsiszínben tetőszerelő pódiumot, új emelőket kell építeni, ezen kívül szükséges lesz a mosóberendezés cseréje és a homokszóró berendezés bővítése is. A Hungária kocsiszínben az A csarnok harmadik vágányát teljes egészében ki kell cserélni, új tetőszerelő pódiumokat és forgódarut kell építeni.

A munkálatok végig a kocsiszíneken belül folynak majd, forgalmi változás nem várható az átépítések alatt – áll a BKK sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek