Cessna balesete Farkashegynél

iho   ·   2013.05.08. 17:17

Leszállás közben a földnek csapódott szerda délután egy Cessna 182 típusú kisrepülőgép Budaörs és Budakeszi között – adta hírül a tűzoltóság portálja.

A gép a Farkashegyi repülőtérre tartott, amikor eddig ismeretlen okból lezuhant. A roncsból ömleni kezdett az üzemanyag, de szerencsére nem keletkezett tűz vagy robbanás. A repülőgépen négyen tartózkodtak, valamennyien el tudták hagyni a roncsot. Mind a négy ember könnyebben sérült meg, hangzott a tűzoltók közleménye.

Az iho.hu a Közlekedésbiztonsági Szervezettől kért és kapott pontosítást. A szervezet szakértői befejezték a helyszíni szemlét, a pilóta és a szemtanúk meghallgatását.

Amit most tudni lehet: a gép a hegyek felől, a 33-as pályára hajtott végre megközelítést, hogy áthúzzon az egyébként bezárt reptér pályája felett. A zárást a pályán nagyméretű X jel mutatja. A gép a pálya túlsó végénél nekiütközött a fáknak és sebességét vesztve a fák mögé zuhant a Budaörs és Budakeszi közti út túloldalán lévő területre.

Az egymotoros Cessna 182-es teljesen összetört, a gépen lévők közül egyvalakit vittek el a mentők. A vizsgálat természetesen tovább folyik a rendőrség és közlekedésbiztonsági szervezet részvételével.

Kapcsolódó hírek