Conectókkal bővül a BKV buszflottája

iho/közút   ·   2015.03.31. 13:45
bkvmerga0

Még 2013-ban tették közzé a fölhívást az Európai Unió hivatalos honlapján: tizenöt új beszerzésű alacsonypadlós városi szóló autóbuszt akar beszerezni a Budapesti Közlekedési Vállalat. „A hirdetményre a részvételi szándékát hét autóbuszgyártó jelezte, a végső ajánlattételt követően végül az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft. került ki győztesként a Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusszal.

Minden részlet dokumentálva van! A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: BKV Facebook-oldala)

A nyertes típus legfőbb jellemzői: Mercedes OM936 típusú Euro-VI. környezetvédelmi besorolás, 7698 köbcentis, 220kW-os motor, ZF Ecolife sebességváltó, utas- és vezetőtéri klímaberendezés, kézi működtetésű kihajtható rámpa, kerekesszék és babakocsi dokkolóhely, nagyméretű eltolható ablakok, huszonhét ülés az utastérben, LAWO típusú fedélzeti utastájékoztató berendezés, növelt fényerősség az utastérben, fedélzeti kamerarendszer, amely tartalmazza az előrenéző és a tolató kamerát is”olvasható a BKV Facebook-oldalán.

A járművek menetrend szerinti forgalomba állítása a tervek szerint két ütemben valósul meg. Elsőként április 18-ától nyolc, majd április 25-étől hét Conecto áll forgalomba a 67-es, 98-as és 168E jelzésű vonalakon. A tizenöt buszból egyszerre tizenhármat adnak ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek