Csak 2014-ben reális az új KRESZ hatálybalépése

MTI   ·   2012.05.17. 12:08

A jelenlegi parlamenti ciklus vége környékén vagy a következő elején, azaz 2014 közepén tartja reálisnak az új KRESZ hatálybalépését Bíró Márk országgyűlési képviselő, aki a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felel.

A politikus erről azután beszélt, hogy Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt nyilatkozta: a módosítások helyett új, az uniós normáknak is megfelelő KRESZ-t alkotnak a szakpolitikusok, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők, az új jogszabályt kidolgozó munkabizottság pedig várhatóan már a jövő héten elkezdi a munkát, és a rendelkezés akár még az idén életbe léphet.

Bíró Márk ezzel kapcsolatban kifejtette: „látszik, hogy a rendőrség is fontosnak tartja az új KRESZ megalkotását”, azonban ha minden szükséges társadalmi egyeztetést le akarnak folytatni a jogalkotók, akkor az új KRESZ leghamarabb a jelenlegi parlamenti ciklus vége környékén vagy a következő elején léphet hatályba. Közölte azt is, hogy az új KRESZ-szel kapcsolatos észrevételeket, építő jellegű javaslatokat a kreszmodositas@gmail.com e-mail címre várják.

Kapcsolódó hírek