Csak egy induló a BKV tenderén

iho/vasút   ·   2011.11.16. 11:18
A 2008-ban kötött és januárban lejáró takarítási szerződés évi nettó 6,7 milliárd forintról szól, a végső ár ettől 20 százalékkal eltérhet. Jelenleg a PQS Kft. a Renomé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban látja el a feladatot.

Mong Péter, a PQS Kft. vezetője a lapnak azt mondta: az előző szerződéskötés óta jelentősen megváltoztak a piaci viszonyok, ez magyarázza a különválást a partnertől. Elmondta azt is, hogy a korábbinál részben kevésbé szigorú a pályázati kiírás, mert referenciaként elfogad járműtakarításon kívül épülettakarítást is.

A pályázóknak többek között napi 25-80 ezer négyzetméter épülettakarításról kell referenciát adniuk és évi 120-600 millió forint bevételt kell elérniük. Ezen túl 50 millió forint szakmai felelősségbiztosítással és háromféle minőségbiztosítással kell rendelkezniük.

A Központi Nyomozó Főügyészség többek között ezek miatt a szolgáltatási szerződések miatt gyanúsította meg nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel az előző főpolgármester, Demszky Gábor tanácsadóját, Mesterházy Ernőt.

Kapcsolódó hírek