Csak egy újabb piros troli... De nem akármilyen!

Garai Szakács László   ·   2017.10.03. 08:45
skoda811-es_szeged0

Első munkanapja szombatra, szeptember 23-ára esett... Akkor a 8-ason ingázott, ehhez képest ezen a kapáslövésen 19-esként tett egy kört. Azóta meg többnyire az 5-ös vonalán ingázik a Körtöltés utca és a Gyermekkórház között.

Amikor még Richter Flórián cirkuszozott Szegeden. A dokumentarista képeket a szerző mobiltelefonnal készítette

Forgalomba egyébként majd tíz nappal korábban, szeptember 14-én helyezték Szegeden. A Škoda 21Tr 12/TV.EU típusjelű klímásított, részben alacsonypadlós, háromfázisú hajtásrendszerrel szerelt felújított trolibusznak köszönhetően egy újabb régi trolit lehet kivonni a forgalomból Csongrád megye székhelyén. A 811-es 11,6 méter hosszú, 71+1 személyes 1997-ben készült, Plzenben autóbuszként szolgált egészen 2007-ig, amikor leselejtezték. Akkor vette meg a Szegedi Közlekedési Társaság, amelynek szerelőcsarnokában idén „új életet kapott”. A jármű teljes felújítása 77 millió forintba került, ez mintegy fele a hasonló trolibuszok piaci árának. A 811-es troli várhatóan több mint egy évtizedig szolgálja majd az utazókat, annyi ideig, mint egy új jármű két nagyfelújítás között.

Újszeged felé a Széchenyi tér „bejáratánál”

Közben lassan társa is elkészül, már csak a forgalmi vizsgán kell átmennie – nem lesz vele gond. Év végéig pedig még a tervek szerint egy, jövőre pedig további két ilyen trolibusz készül Szegeden.

Irány a Körtöltés utca! A motoros rendőr az aznapi Critical Mass kerékpáros fölvonulás miatt dolgozott Szeged belvárosában

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek