Csak közterület-használati engedéllyel lehet az utcán tárolni az elektromos rollereket Terézvárosban

MTI   ·   2020.01.31. 14:53

A VI. kerületi önkormányzat közleménye szerint a biztonságos közlekedés és a rendezett utcakép érdekében február elsejétől, szombattól közterület-használati engedélyhez köti az elektromos rollerek parkoltatását Terézváros. Az elektromos rollerek gyakran hevernek a közlekedést akadályozva a járda közepén, úttesten, a házak bejáratánál. A rollerezők, vagy a járdán kerülgetik a gyalogosokat – ami a Belügyminisztérium szerint szabálytalan –, vagy saját magukat is veszélyeztetik az úttesten, az autók között.

Az elektromos rollert ma Budapesten elsősorban nem a városban élők veszik igénybe az autókat kiváltva, hanem a turisták használják a közösségi közlekedés és a gyaloglás helyett. Ráadásul az elektromos rollereket üzemeltető cégek úgy veszik igénybe a kerület köztereit, hogy semmivel nem kompenzálják az okozott károkat, nem adnak vissza semmit a kerületben élőknek. Mindezért Terézváros képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött az engedélyeztetési kötelezettségről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek