Csaknem öt méter magas bicikli

MTI   ·   2012.07.11. 12:25

Felix Guirola maga építette „zsiráfkerékpárját”, amelyre egyedül nem tud felkecmeregni. A művelethez három ember segítségére van szüksége, csakúgy mint a leszálláshoz – hacsak nem „parkol” szorosan egy ház erkélyéhez és nem mászik át rá. A nehézség ellenére rendszeresen biciklizik Havanna óvárosának keskeny utcáin.

„Sosem voltam nagy biciklis, de magasítottan nagyon szeretek kerékpározni” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Guirolát, akinek gyakran még utasa is van: rendszeresen viszi a feleségét annak munkahelyére, egy étteremhez.

A kubai férfi már vagy 30 éve közlekedik „drótzsiráfjain” – több „magassági” biciklit is készített –, ám csak a minap értesült arról, hogy Guinness-rekorder lehetne. Immár benyújtotta igényét a címre. Tervei közt szerepel, hogy nagyon lekörözi magát: 13 méter (4 emelet) magas biciklit akar építeni – olvasható a http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/cuba/9391117/Cuban-cyclist-in-bid-for-worlds-biggest-bike.html netcím alatt.

Kapcsolódó hírek