Csökkent a RoLa-szolgáltatás díja Tirolban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.10.01. 15:00
A vasúton jobban néz ki a kamionsor, mint az autópályán

A Wörgl–Trento vonalon közlekedő kamionszállító vonatok most jelentős kedvezményekkel vehetők igénybe.

Az ÖBB Csoporthoz tartozó Rail Cargo Group teherszállító vasúttársaság október 1-jétől jelentős mértékben csökkenti a Wörgl és Trento közötti tiroli vonalszakaszon a RoLa- (Rollenden Landstraße) szolgáltatás díját. Az intézkedés egyetlen célja, hogy még attraktívabbá tegyék a nemzetközi nyerges vontatók szállítását a vasúton.

A RoLa-szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek októbertől kedvezményes árat fizetnek: csökkentették az alap árat is, valamint jelentős retúrkedvezményt is ajánlanak. A határon átnyúló, Brenner-szoroson át futó tiroli vasútvonalon a RoLa-szolgáltatás ára 82 eurónál kezdődik. A mostani árkedvezmény 16 százalékos. A nem több mint 40,5 tonnás kamionok például 9 eurós alapkedvezményt kapnak, ehhez még hozzájön a retúrkedvezmény is (ha visszafelé is a vasutat választják). További kedvezményt kapnak azok a szállítmányozók, akik rendszeresen veszik igénybe a szolgáltatást. Egyes díjkalkulációk itt érhetők el. Egy harminctonnás kamion szállítása például a Wörgl–Brenner szakaszon 110 euró helyett most csak 92 euróba kerül.

A RoLa-szolgáltatást az ÖBB szeretné tovább bővíteni, hiszen ez a megoldás nem csak hogy környezetkímélő, de az egész év folyamán biztonságos is. Megelőzi a közúti dugókat, a szállítmányozóknak üzemanyag- és útdíjköltséget takarít meg, sőt a sofőrök még pihenhetnek is az utazás közben.     

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek