Csúcsforgalom Angyalföldön

Vörös Attila   ·   2016.02.25. 17:30
80__P2253160

Az esztergomi vonalon szolgáló Desiro motorvonatok menetrend szerint Rákosrendező és Angyalföld között a kétvágányos részen kereszteznek egymással. Ha nincs fennforgás, akkor ez meg is történik óránként kétszer – nem volt ez másképp csütörtök délután sem. De nézzék csak! Nemcsak a Siemens motorvonatai találkoztak ma.

Hármas „kereszt” Vasútmúzeum megállónál (képek: Vörös Attila)

Angyalföldön az utóbbi két hétben a szokásos, heti kétszer közlekedő tolatós tehervonaton kívül más tehervonati mozgás is akadt. Az itt depózott különféle felépítményi anyagokat pőrekocsikon hordják el Galgamácsa állomásra. Ide nemrég Szolnokról tíz vagonnyi vasbetonalj is érkezett, érdekességképp megjegyzendő, hogy végig Szilivel továbbították azt a menetet! A villamosított Aszód–Galgamácsa(–Vácrátót) vonalon elvétve jár villamosmozdony, főleg amikor egy itthon új mozdonytípust engedélyeztetnek.

A nemrég felújított Angyalföld-elágazás–Angyalföld szakaszon, a Marcheggi hídon halad célja felé a 127-es Szergej az öt pőrével

Csütörtökön a 127-es Szergej öt megüresedett pőrével kelt útnak Galgamácsáról Angyalföldre. A pőrékbe vélhetően újabb adag betonaljat rakodnak majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek