Debrecen-Moszkva: közvetlen charter

iho/repülés   ·   2012.07.26. 15:50
Tatarstan_cim

Új desztinációként Moszkva is felkerül azon célállomások közé, ahonnan rendszeresen járnak majd chartergépek Debrecenbe. A két város viszonylatában sem menetrend szerinti, sem charterjáratok nem közlekedtek azóta, hogy a Debreceni Repülőtér polgári forgalmat bonyolít – adja hírül az Aiport-Debrecen Kft.

A Tatarstan légitársaság Boeing 737-400-as típusú, 150 férőhelyes repülőgéppel üzemelő járata kéthetente, eltérő napokon közlekedik majd a moszkvai Domodedovo repülőtér és a Debreceni Repülőtér között. Az első gép augusztus 9-én, 10.30 órakor landol Debrecenben, hangzik a Meleghegyi Tamás József ügyvezető igazgató jegyezte közlemény.

A járatot üzemeltető orosz cég a magyar termálvíz gyógyító hatására alapozva szervez utakat Hajdúszoboszlóra. A célközönséget elsősorban beteg gyerekek és az őket kísérő szülők jelentik, de pihenni, nyaralni vágyók is érkeznek majd.

Nem a moszkvai lesz az első járat, amely rendszeresen, a Debreceni Repülőtér szolgáltatásait igénybe véve szállít Hajdúszoboszlóra turistákat: a Germania légitársaság április óta szintén kéthetente, csütörtökönként közlekedtet hasonló járatokat Berlin és Debrecen között.

Kapcsolódó hírek