Debrecen-München: új időpontban a Lufthansával

iho   ·   2016.09.02. 18:30
cim2

A mai naptól új időpontban közlekedik a Lufthansa járata München és Debrecen között, szignifikánsan jobb és sokkal több átszállási lehetőséget biztosítva Európa legjobb repülőteréről az átszálló utasoknak mind a Németországon belüli, mind az európai, illetve az interkontinentális járatokra, olvasható a Debrecen Airport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A változást egyébként a reptér részéről már rmájusban előre jelezték, nem is sokkal azután, hogy tavasszal beindult a lég kapcsolat a civis város és a bajor főváros között. A korábbi reggeli érkezési és Münchenbe való visszaindulási időpontot akkor a reptér és a légitársaság képviselői azért tartották előnyösnek, mert amellett, hogy például az üzletemberek időben érkezhetnek a célállomásra, hogy lebonyolítsák tárgyalásaikat, mégsem kell éjjeli ébredés után hajnalra kiérniük a járathoz, és ez különösen előnyös volt a környékbeli nagyvárosok utazóközönsége számára, hiszen a Lufthansa debreceni nyitásával erősen számított például Nagyvárad vagy Szatmárnémeti, esetleg a Kárpátalja városai felőli igényekre is.

Nos ehhez képest a most kezdődő periódus még kényelmesebb elérést biztosít, derül ki a mostani közleményből. A bajor fővárosból az eddigi 7:30 helyett 11:00 órakor száll fel a menetrendszerint közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor érkezik Münchenbe. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd.

„Az új menetrendtől illetve az új áraknak köszönhetően még több üzleti és szabadidős célú utasra számítunk a repülőtéren, aki másfél óra alatt Európa egyik leghangulatasabb városába és Közép-Európa gazdasági metropoliszába utazhat el" - olvasható Tamás Lászlónak, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatójának megjegyzése. A következőkből pedig az derül ki, hogy a változástól a társaság erősen reméli, hogy más, például tengerentúli járataihoz is jobb lesz majd a debreceni vonal kapcsolódása.

A délelőtti 11 órás indulásnak köszönhetően összesen 23, Münchenbe érkező interkontinentális járatról lehet kényelmesen átszállni a Debrecenbe tartó Lufthansa-gépre, köztük olyan városokból, mint NewYork, Mexikóváros, Peking, Delhi, Hong Kong, Sanghaj, Mumbai, Kairó, Torontó, Teherán, Charlotte, Sao Paulo, Montréal, Boston és Denver.

A Debrecenből Münchenbe induló utasok pedig 16 interkontinentális járatra szállhatnak át még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking, Hong Kong felé induló gépekre. Münchenből a legfontosabb európai gyűjtő-elosztó repülőterek is legtöbbször szinte tökéletes csatlakozással: Amszterdam, Brüsszel, Zürich, Frankfurt, Düsseldorf, London Heathrow, Barcelona, Madrid, Róma, Koppenhága, Bécs, Stockholm is elérhetőek lesznek.

Az új menetrend még több belföldi járat csatlakozását teszi lehetővé, így a Lufthansa valamennyi német városból (Hamburg, Düsseldorf, Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart) Münchenbe induló reggeli járatával el lehet jutni Debrecenbe illetve Kelet-Magyarországra és a vonzáskörzetünkben lévő Partiumba és Kárpátaljára is.

Mint a járatnyitáskor beszámoltunk róla, a Lufthansa mindenképp valamelyik nagy központját akarta összekötni Debrecennel, ugyanakkor a túlterhelt Frankfurt helyett a dinamikusabban fejlődő Münchent választották, amelynek egyre erősebb az interkontinentális hálózata, és amelynek az újonnan megnyitott szatellit-terminálja 11 milliós évi forgalomnövekedést tesz lehetővé.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek