December, hó és máris vöröslik a MÁV-térkép

iho/vasút   ·   2019.12.02. 08:32
tel191202_0

Ha a nyugatis malőr és az időjárási körülmények nem lettek volna eléggé nehezítő tényezők, a 70-es vonalnak délelőtt fél 11 környékén bevitték a kegyelemdöfést: Dunakeszi és Göd között a Nyugati pályaudvarról Szob felé közlekedő Báthory Eurocity vonat egy vasúti átjárónál összeütközött egy személygépkocsival. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A balesetben senki nem sérült meg. A helyszínelés ideje alatt mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől, ezért a Budapest–Vác–Szob vonalon tovább növekszik a vonatok menetideje.Roskadásig van a Nyugati pályaudvar összesítő kijelzője a késésektől... (kép forrása: Facebook)

 

Korábban írtuk:

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben. Emiatt három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok, továbbá a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között csak egy vágányon közlekedhetnek a ceglédi vonatok. A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest–Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon 30–60, esetenként 60–80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott, de csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. Egyelőre azon a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. Az arra utazók hosszabb menetidőre számítsanak.

A Budapest–Pécel közötti vonalszakaszon 20–30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt.

A MÁV applikáció nem elérhető, a szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek