Decemberre végez az Ural Airlines a szántóföldön landolt repülőgépe szétszerelésével

iho/repülés   ·   2024.10.01. 08:30
ural-airlines-airbus-A320

Bár korábban azt is megpendítették, a kényszerleszállás színhelyéről a levegőbe emelik Airbus A320-ast, már javában szedik elemeire a madarat.

Az egy évvel ezelőtti kényszerleszállás körülményeivel korábbi írásainkban foglalkoztunk, illetve itt tárgyaltuk az Ural Airlines elképzelését a tizennyolc éves, RA-73805 lajstromjelű A320-as megmentéséről. Azóta a kockázatos helyett racionális megoldás született: a minap megkezdték az Airbus A320 szétszerelését. A művelet szakaszokra bontva zajlik, mivel a repülőgép egyes elemeinek szétszerelése, kibontása rendre eltérő technológiát igényel.

„A repülésre, újbóli felhasználásra alkalmas alkatrészeket a légitársaság munkatársai azonosították. A rendeltetésüknek megfelelő újbóli felhasználásuk előtt azonban alaposabb bevizsgálásukra, tesztelésükre van szükség, a repülőgép megsérült elemeit pedig megjavítják” – áll szétszerelést decemberig befejezni szándékozó az Ural Airlines közleményében.

Az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Roszaviatszija) még áprilisban közzétett vizsgálati jelentése szerint az incidens azért következett be, mert a repülőszemélyzet sorozatosan megszegte a repülési előírásokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek