Delfinekkel kelhetünk át a Dunán decembertől

Korcsmáros Gábor   ·   2023.09.14. 09:00
Delfin

A Pozsony és Rajka közötti személyvonatok közlekedtetését a ZSSK átveszi a GYSEV-től.

Noha a decemberi menetrendváltás még messze van, néhány érdekes információ azért már akad a várható fejleményekről. Az egyik ilyen az, miszerint a GYSEV-től a szlovák személyszállító vasúttársaság veszi át a Pozsony és Rajka, illetve Hegyeshalom közötti nemzetközi személyvonatok közlekedtetését. 

A jövő évi szlovák menetrendtervezet piktogramjaiból arra lehet következtetni, hogy a személyvonatok kalauz nélküli járatok lesznek, és a legtöbb járat Hegyeshalom és Pozsony-Újváros (Bratislava-Nové Mesto) állomások között közlekedik majd. Megkérdeztük a ZSSK vasúttársaságot, hogy milyen szerelvényekre számíthatnak az utasok a decemberi menetrendváltástól, és Tomáš Kováč szóvivőtől néhány percen belül (!) azt a választ kaptuk, hogy a legvalószínűbb, hogy a 840-es sorozatú, Delfin becenévre hallgató, Stadler-motorvonatok kényelmét élvezhetik majd az utasok. 

A Delfinek eredetileg a Poprád (Poprad-Tatry) és Késmárk (Kežmarok), illetve Ólubló (Stará Ľubovňa) közötti vasútvonalon közlekedtek, majd úgy kerültek Pozsonyba, hogy a ZSSK vette át a révkomáromi vonal kiszolgálását 2020 decemberében.   

A viszonylaton felszabaduló járműveit a GYSEV (ugyancsak a menetrendváltástól) MÁV-tól átvett vonalra csoportosítja át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek