Díszítsünk Szergejt!

iho   ·   2015.06.01. 11:15
00kicsi

Örömteli, hogy egyre több a werbelok a hazai vaspályákon, de a Hunyadi- és a Gábor Áron-mozdony megvalósítóiként is azt valljuk: az újabb- és újabb, a 470 és 480-as sorozatú gépeken megjelenő matricák ugyan teljesen rendben vannak (kivétel a Weöres-mozdony, attól sírva lehetett fakadni…), de a kezdeti nekihevülés után már nincs semmi izgalom, hiszen maga az alap is unalmas: csupa Traxx és Taurus…

Ezért úgy gondoltuk, hogy pályázatot írunk ki az idén ötven éves 628 (M62) sorozat színtervére, illetve egy Szergejre szabott reklámmatricára. Elöljáróban sietünk hangsúlyozni, a nyertes műveket nem fogjuk mozdonyon viszontlátni, de az, hogy olvasóink saját örömükre és mások boldogságára is készíthetnek fantáziarajzokat, éppen elég motivációs erő lehet.  A dizájnterveket két témában lehet beküldeni.

1. kategória
Általános színterv elkészítése. Éppúgy lehet a mostani, vagy az eredeti festésből kiindulni, mint egy radikálisan új színtervet elkészíteni. A lehetőségek kifogyhatatlanok, mi is izgatottan várjuk, hogyan fest a Szergej, mondjuk citromsárga–fekete–türkiz gúnyában.

2. kategória
Werbelok. Téma: az ötven éves Szergej.

Minden, a képzelőerőt megmozgató, az esztétikai érzékünkre ható pályázati műért hálásak vagyunk. Ugyanakkor:
– a nyílt pályázatra teljes, kész pályaműveket várunk,
– egy pályázó legfeljebb két, a mozdonyt mindkét oldalnézetből, valamint elölről és hátulról is ábrázoló grafikai tervvel jelentkezhet,
– a pályamunkákat kizárólag digitális formátumban várjuk a következő címre – ugyanide írjanak, ha további információra van szükségük: iho@indohaz.hu.

A mellékelt jellegrajz letölthető!

Amennyiben a kiírás sikeres lesz, további sorozatok újonnan kreált színtervére is kíváncsiak leszünk.

Pályázati határidő: 2015. július 15. A kiírók a beérkezett képek felhasználási jogát és a pályázó adatait harmadik félnek nem adják át. Eredményhirdetés az augusztusi Indóházban, és ezzel párhuzamosan az ihón.
Fődíj: kétszemélyes utazás Bécsbe az Advent expresszel decemberben.
Második díj: kétszemélyes utazás élményvonattal a békéscsabai kolbászfesztiválra (október 24.)
További elismerések: öt, egyenként 6000 ezer forint értékű Indóház ajándékcsomag a készleten lévő termékekből (könyvek, pólók, bögrék, hűtőmágnesek, Indóház előfizetés, és így tovább).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek