Dízel és elektromos buszokat is venne Tatabánya

iho   ·   2017.05.10. 15:11

Tatabánya és környéke a retróbuszok barátainak Mekkája volt egy időben: talán az országban sehol máshol nem járt ennyi öreg, az Ikarus 200-as sorozatba tartozó jármű. A városi önkormányzat és a T-Szol Zrt. ezen kíván változtatni a most kiírt közbeszerzéssel. Mindösszesen negyvenegy autóbusz érkezne Tatabányára: tizennégy városi, alacsonypadlós csuklós, huszonhárom városi, részben alacsonypadlós szólóbusz, természetesen Euro 6-os besorolású dízelmotorral szerelve, emellett a tender négy elektromos midibusz és a hozzájuk tartozó infrastruktúra (töltőoszlopok) beszerzéséről is szól. Az utóbbinál nagy az esélye a Budapesten már közlekedő Evopro Modulo típusnak, szóló dízelben a Kravtex Credo Econellje, a csuklósok között a Mercedes Conecto G az esélyes, de a Volvót sem lehet kizárni a lehetséges győztesek közül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.