Dolgozik az öreg Bobó

Vörös Attila   ·   2014.05.29. 10:00
400__IMG_5172__140526_Ocseny__Baja_M44517_Floyd

A Floyd minden héten hoz több-kevesebb tartálykocsit Bajára. A gázolajat a W. W. Impex cég iparvágányán fejtik le. Néhány hónapja itt a Floyd egyik Melákja kisiklott, azóta a 659-es gépeket nem engedik rá azokra a sínekre. A Floyd korábban igyekezett más gépekkel továbbítani a bajai kocsikat, a Herkulesük visszaadása óta azonban kizárásos alapon a 659 002-es gép jut a tartályvonatra. A maradék két LDE 1250-es Dácsiának máshol van dolga, a 003-as Sulzert pedig jó hónapja egyáltalán nem is láttuk sehol.

Az 517-es az iparvágányon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Az iparvágány kiszolgálására így a MÁV Starttól rendelnek mozdonyt. A bajai kiszolgálás épp hétfői és szerdai napokra esik, amikor a Rail Cargo Hungaria tolatósa is jár Kiskunhalas és Baja között. A Szergejt tehát csak elvétve lehet bevetni, amikor a Cargo vonatát lemondják. Amúgy a Start egy külön gépet helyezett Kiskunhalasra az egyik utolsó klasszikus Bobó, az 517-es személyében – a gépre máshol nincs szükség, majdnem mindegy, hol foglalja a helyet. Itt viszont legalább dolgozik még egy kicsit, bár az öreg vason azért meglátszik az idő múlása. Május utolsó hétfőjén már Bajáról hazaúton, gépmenetben adta meg magát a mozdony, a 109-es Szergejnek kellett érte mennie Mélykútra...

Pózolj új pályaszámos Uzsgyival és MMV-Dácsiával!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek