Dolgoznak a fiúk: alakul a hatvani csomópont

iho/közút   ·   2014.08.11. 13:45
hatvanhid140811_000

Hatvanban a település két városrészét összekötő elöregedett és a 3. számú főútvonal megnövekedett forgalmat nehezen kezelő több mint 100 éves vasúti hidat tavaly novemberben kezdték el felújítani. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból egy vadonatúj csomópontot építenek.

Ennyi rá a mani. A képre kattintva galéria nyílik, dolgozó emberekről, alakuló hídról, háttérben vasútvonalról (fotók: H. Szabó Sándor)

Összesen ötvenhat különböző méretű hídelemet építenek be. Az új hídon a két forgalmi sáv mellett lesz egy buszsáv is, de a gyalogosok és a kerékpárosok is biztonságosan átkelhetnek majd, hiszen járdát és kerékpárutat is építenek. A hídfelújítással együtt jelentősen átalakul a 3-as és a 21-es számú főút kereszteződése: itt körforgalmat és gyalogos-aluljárót építenek. A hat és fél milliárd forintos beruházással jövő tavaszra kell elkészülni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek