Drágábban utazhatunk majd a horvát vasúton

MTI   ·   2012.12.04. 16:20

A menetjegy ára öt éve nem változott, ugyanakkor az üzemanyag jelentősen drágult - indokolta az áremelést Drazen Ratkovic, a horvát vasúttársaság személyszállítási üzletágának igazgatója egy sajtótájékoztatón. Az áremelésre a gazdasági minisztérium még nem bólintott rá, de a közlekedési tárca már hozzájárult - tette hozzá a lap.

A vasúttársaság bejelentette azt is, hogy a 2013-as menetrendben 45 járattal kevesebb közlekedik majd, mint eddig. A 32 nemzetközi és 13 veszteséges belföldi járat megszüntetésével a vállalat 42 millió kunát (1,57 milliárd forint) tervez megtakarítani. A személyszállítási üzletág 158 millió kuna, az árufuvarozási üzletág pedig 91 millió kuna veszteséggel zárja az évet. Az infrastrukturális üzletág 200 ezer kuna nyereséget könyvelhet el az idén.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a bajai busz! De csak kártya van nálam... Nem gond!

iho/közút   ·   2023.01.27. 09:00

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság január 30-ától február 26-áig tíz autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.