Duplájára nőtt az AWT morvaországi konténerterminálja

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.06.28. 18:00
AWT_01

Befejezték a PKP Cargo Csoporthoz tartozó AWT tulajdonában lévő intermodális logisztikai központ felújításának és bővítésének a harmadik ütemét az észak-morvaországi Paskovban. A konténerterminál és egyben univerzális logisztikai központ 2007-ben jött létre, amelynek a szolgáltatásait az AWT más logisztikai vállalatok számára is felajánl. A paskovi terminált a nagyobb vállalatok közül például a Maersk, MSC, Cosco vagy az LKW Walter használják, havonta körülbelül 14 ezer rakodási tevékenység zajlik a terepen.

fotók: AWT

A jelenlegi felújítás, ami már a harmadik fázisa a terminál bővítésének, 2018 februárjában kezdődött. Megduplázódott az árumanipulációs terület, amely most már 70 ezer négyzetméteren zajlik, 4 800 konténer befogadására alkalmas. A bővítés alkalmával két új, 375 méter hosszú iparvágány is épült. A bővítés költségei 230 millió cseh koronára (2,87 milliárd forint) rúgtak, ebből 151 millió korona (1,88 milliárd forint) EU-s forrásból származó támogatás volt. A terminál bővítésének utolsó fázisát 2020-ban tervezik befejezni, ekkorra készül majd el további négy 750 méter hosszú iparvágány.

A paskovi átrakodó állomás Közép-Európa egyik legjelentősebb logisztikai árumanipulációs központja, stratégiai fekvésének is köszönhetően, hiszen közel van a lengyel és a szlovák határhoz, a fontos közúti és vasúti főútvonalak közelében található. Az intermodális központ teljeskörű logisztikai, beleértve a vámügyi szolgáltatásokat nyújt az érdeklődők számára. A központ jelenlegi leggyakoribb észak-déli irányú szállítmányai a koperi, gdanski és tersti kikötőkbe irányulnak. Az utóbbi időben növekvő tendenciát mutatnak a skandináviai szállítmányok, valamint a görögországi pireus kikötőjéből származó áruk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek