E-útdíj: a lehetséges jelentkezők

iho/közút   ·   2012.09.27. 08:06

Jelenleg úgy tűnik két, esetleg három cég is elindul a hazai elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítésére vonatkozó közbeszerzésen annak ellenére is, hogy a kiíró csupán három munkanapnyi időt adott számukra pályázatuk elkészítéséhez – írja a Világgazdaság. A lap által megkérdezett szakértő szerint a pályázók megkísérelhetik, hogy egy minimális pályázati anyagot nyújtanak be, amit utóbb – hiánypótlás keretében – kiegészítenek.

A kiírás szerint a tenderen az a cég tehet ajánlatot, amelynek a nettó árbevétele az előző három év átlagában eléri a 20 milliárd forintot, és a hasonló rendszer üzemeltetéséből származó árbevétele az előző három évben összesen eléri a 10 milliárd forintot. Rendelkeznie kell továbbá az elmúlt három évben legalább 500 kilométeren üzembe helyezett útdíjbeszedő rendszer szállításáról szóló referenciával.

A Magyar Telekom érdekeltségbe tartozó T-Systemsnél a lap kérdésére mindössze annyit mondtak, hogy szeptember eleji bejelentésüknek megfelelően indulnak a tenderen, ami egyben azt is jelenti, hogy a társaság úgy látja: megfelelnek a feltételeknek. A cég árbevételével biztosan nem lesz probléma, hiszen a forgalom az elmúlt három év mindegyikében meghaladta az előírt 20 milliárd forintot, ágazati szakértők szerint ugyanakkor referencia terén már akadhatnak gondjai a társaságnak.

Egyelőre úgy fest, hogy a Magyar Telekomhoz hasonlóan nem fog visszakozni a pályázatra szeptember elején szintén bejelentkező EFKON csoport sem, sőt bár hivatalosan még nem erősítették meg, de valószínűleg elindul a tenderen az osztrák Kapsch is.

Kapcsolódó hírek