E-útdíj Szlovákiában is

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.13. 12:15

A jelenleg hatályban lévő tranzit ticketing rendszert szeptember 30-án végleg megszüntetik, tájékoztat a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. Helyette e-útdíjat vezetnek be október 1-jétől. A változás a tranzit teherforgalmat érinti a leginkább. Azok a járművezetők, akik eddig a Szlovákián való keresztülhaladáshoz a tranzit ticketinget használták, október első napjától erre már nem lesz lehetőségük. Az új szabályozás több újdonságot is takar.

2013. október 1-jétől minden járműüzemeltető köteles a Szlovák Köztársaság területén a díjköteles útszakaszok igénybe vétele előtt szerződést kötni járművére a kijelölt útszakaszok használatáról, valamint a fedélzeti egység rendelkezésre bocsátásáról – ezt vagy előzetes, vagy utólagos fizetési módban bármelyik ügyfélszolgálati ponton megteheti. Természetesen a fedélzeti egységet a járműbe be kell szerelni és telepíteni.

Az elektronikus útdíj szlovákiai üzemeltetője arra kéri az eddig tranzit ticketing rendszert használó járművezetőket, hogy ne hagyják utolsó pillanatra az átállást, s mielőbb regisztráltassák be járműveiket a szlovákiai e-útdíj rendszerbe. Ezt bármelyik határátkelőhely értékesítési ponton megtehetik. Bővebb információkat a www.emyto.sk oldalon találhatnak, az oldalnak magyar nyelvű felülete is van (HU jelecske).

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek