Egy hétvégén zárva lesz az M0-s halásztelki lehajtója

iho/közút   ·   2020.04.15. 09:00
hidgerenda_beemeles0

Az M0 déli szektor rekonstrukciójának keretében a meglévő háromnyílású, négytámaszú hidat kiszélesítik, ezáltal a hídon eggyel több forgalmi sávon haladhat a forgalom. Az így létrejövő sávok 3,75 méter szélesek lesznek. A hétvégi korlátozás ideje alatt a II. Rákóczi Ferenc út feletti bal pálya (északi oldali) híd szélesítésének következő lépésében beemelik az új hídgerendákat. Az új gerendák előregyártott feszített vasbeton hídgerendák, amelyek hossza 36 méter. A három nyílásközbe egy 100 tonna teherbírású autódaruval összesen 12 gerendát emelnek be, amelyek összsúlya meghaladja a 89 tonnát.

A híd átépítésének ideje alatt, várhatóan június közepéig a II. Rákóczi Ferenc úton (5101 j. út) 3,8 méteres magassági korlátozás marad érvényben.

A halásztelki csomópont északi oldalán a le- és felhajtó ágak aszfaltozási munkái is tovább folytatódnak.

A Soroksári Duna-híd környezetében jelenleg aszfaltoznak. Jövő héten várhatóan befejeződnek a burkolat-, a zajfal- és a forgalombiztonsági elemek (korlátok) építési munkái, így a hídon a tervek szerint április 25-étől ismét lehet gyalogosan és kerékpárral közlekedni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek