Egy repülőgép átkel a városon

iho/repülés   ·   2012.05.03. 17:45
cim2

A gép tavaly ősszel az Aeroplexnél, ahol a berendezéseket, hajtóműveket kiszerelték belőle <br>(fotó: Márványi Péter)

2009 szeptembere óta tartózkodik egyhuzamban egy repülőgép Ferihegyen, annak mementójaként, hogy bizony van, amikor egy légitársaság szinte nyomtalanul eltűnik a világból. Illetve a SkyEurope egyetlen nyoma ez a Boeing 737-300-as maradt, amelyet a társaság modernebb gépeibvel ellentétben a bérbeadó nem tudott értékesíteni, inkább Budapesten hagyta, kiszerelte tehát az összes használható berendezést és technikát belőle.

A gép a tűzoltóbázishoz került januárban, de nem azért, hogy szétvágják <br>(fotó: Virág Richárd)

Aztán persze nem érte meg tovább fizetni a parkolási díjat a repülőtérnek, a gép gazdát cserélt, és ekkor kaptak szárnyra a rossz hírek arról, hogy újabb repülőt vágnak szét Ferihegyen, hiszen a 737-est átvontatták a tűzoltóbázishoz, ahol néhány héttel korábban a Malév egyik egykori 154-ese oly méltatlan véget ért. Szerencsére nem ez történt. Ahogy az iho/repülés megtudta: a Boeing egy rendőri szerv tulajdonába került, amely a januári ígéretek szerint tavasszal, szakszerűen leszerelt szárnyakkal telepíti át a gépet a maga fővárosi bázisára.

Szárnyak és vezérsíkok nélkül az ACE-hangárnál <br>(fotók: Mácsai Gyula)

Nos ennek is eljött az ideje: a 737-es ismét megjelent a műszaki bázisnál, majd leszerelt szárnyakkal és vezérsíkokkal várja a ma esti átvontatást. Információink szerint a látványos műveletre este kilenctől kerül sor, a gépet ekkor hoizzák ki Ferihegyről, hogy aztán a Pongrácz út–Kerepesi út–Hungária körút szögletében lévő rendrőségi bázisra vontassák. Az iho/hu fotóriportere természetesen ott lesz az eseményen.

Kapcsolódó hírek