Egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpár-hálózatát Kaposvár

MTI/iho   ·   2017.09.24. 09:38

Az idén elindult, 171 milliárd forintos Németh István Városfejlesztési Programban tizenhat kilométernyi új kerékpárút épül a meglévő huszonnégy kilométerhez, továbbá a négy állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer tizennyolc állomásosra bővül. A kerékpárút az épülő 67-es út melletti szervizúton lesz, így a somogyi megyeszékhelyről 2019-re akár Balatonlelle is biztonsággal elérhetővé válik.

További szakasz megvalósítását tervezik a várostól huszonkét kilométerre levő Zselici Csillagparkhoz is. A kerékpáros beruházásokkal Kaposfüred és Toponár városrész lakosai is bekapcsolódhatnak a biztonságos kerékpár-közlekedésbe. Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy százhetven új, tisztán elektromos, és több hagyományos biciklit bocsátanak majd a bérlők rendelkezésére.

Kaposváron a kerékpáros közlekedés népszerű: tavaly 16 ezren csatlakoztak a Kaposvári tekergő -nevű közbringa-rendszerhez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek