Egymilliós ajánlat: ősszel is folytatódik a BKV dupla bónuszos járművezető-toborzó kampánya

iho/közút   ·   2023.08.31. 09:00
00_bkv_toboroz

Bruttó 500–500 ezer forintot fizet a BKV az október 31-éig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is. Ha hat hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban, mindketten megkapják a bruttó fél millió forintos bónuszt.

Az egész Európában problémákat okozó autóbuszvezető-hiányra reagálva extra juttatásokat ajánlott a BKV nyári toborzó kampányában. A társaság a meglévő járművezetők lojalitását és hűségét honorálta a bruttó 500 ezer forintos ajánlási díjjal. A bruttó fél milliós belépési bónusszal pedig a szakmában már jártas, képzett autóbusz- és trolibuszvezetőket ösztönözte arra, hogy váltsanak a főváros legnagyobb, több mint fél évszázada meghatározó közlekedési vállalatára. A sikeres nyári kampány és a folyamatos toborzás eredményeként idén nyáron – a korábbi évekhez képest – több, csaknem negyven képzett, tapasztalt járművezető állt szolgálatba a BKV öt buszgarázsában.

A társaság ezért úgy döntött, hogy ősszel is folytatja a dupla bónuszos toborzókampányt: október 31-éig, továbbra is bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizet mind az új belépőnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak, amennyiben mindketten fél év múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban.

Azokat várják, akiknek van D kategóriájú jogosítványuk és GKI igazolványuk, vagy TR kategóriájú jogosítványuk.

Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként a BKV csaknem 2000 autóbusz-vezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat. A pályaelhagyók, a külföldön munkát vállalók, a nyugdíjba vonulók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatás bővítése miatt a cégnek akár 70–80 buszvezető alkalmazására nyílik lehetősége a közeljövőben. A BKV-nál az autóbusz- és trolibuszvezetők átlagos bruttó keresete már 730 ezer forint. A társaság elkötelezett a munkakörülmények folyamatos fejlesztésében: a járműflotta frissítése érdekében 2022-ben 135 új busz állt forgalomba és az idén megérkezett a korábban megrendelt negyvennyolc új trolibusz is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.