Egyre fontosabb a vasúti eszközgazdálkodás is

iho/vasút   ·   2016.08.20. 13:45
abbflirt0

Az ABB közel kétszáz, nagy vasút-üzemeltető cég felsővezetőjének bevonásával készített globális felmérése szerint a megkérdezettek többsége úgy látja: az információtechnológia (IT) és az üzemeltetés-technológia (OT) integrálásával támogatott eszközgazdálkodás a vállalatuknál jelentősen hozzájárul a pénzügyi és az üzemeltetési célok teljesítéséhez. Mintegy nyolcvannyolc százalékuk prioritásnak tekinti az eszközgazdálkodást, míg kétharmaduk úgy véli, hogy az elmúlt tizenkét évben megnőtt az eszközgazdálkodás fontossága.

A válaszadók többsége azon az állásponton van, hogy az IT- és OT-alkalmazások integrálása hasznos lenne, és elősegítené a vállalaton belül a szakterületek közötti együttműködést, amelyet a válaszadók hetvenöt százaléka jelenleg problémásnak tart. Az IT-OT-integrálás eszközgazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásai között a vezetők a következőket sorolták fel:

  • nagyobb fokú biztonság,
  • nagyobb megbízhatóság,
  • jobb tőkekihasználás,
  • jobb hatásfokú üzemeltetés és karbantartás,
  • a munkaerő magasabb termelékenysége,
  • a szervezet jobb átláthatósága
  • és jobb hosszú távú tervezés.

Közel hatvan százalék véli úgy, hogy a hosszú távú tőkebefektetési tervezés kiemelten fontos az eszközgazdálkodási törekvéseikben, míg egy negyedük ennek a tervezésnek közepes fontosságot tulajdonít. A vasút-üzemeltetők jelentősen javíthatnák az ilyen típusú tervezést, ha figyelembe tudnák venni a meglévő eszközeik „egészségi” állapotát, azonban a múltban ez a kihívás megoldatlan maradt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek