Egyre kevesebb nindzsa kerékpározik

iho/zöldút   ·   2019.01.13. 16:15
Lampa_kislid_lights-season2

Mi is közzétettük a fölkérésüket novemberben: a hónap közepén újra megszámolták a kerékpározókat, hogyan vannak kivilágítva. Elkészültek az összesítéssel, íme az eredmények, legfontosabb következtetések:

  • az ország hetvenhat pontján 1996 kerékpárt számoltak meg az önkéntesek,
  • nyolcvan százalékuk elől-hátul ki volt világítva,
  • és kilencvenegy százalékuknak volt valamilyen lámpája – az egyértelműség kedvéért: kilencvenegy százalékban benne vannak a nyolcvan százalékba tartozók.

Ez javulás a 2017 őszi eredményhez képest. A kerékpározók 5,6 százalékának csak elől volt lámpája, 5,2 százalékuk pedig csak hátulról látszott a sötétben. Nindzsa – azaz kivilágítatlan – kilenc százalékuk volt a tekerőknek.

Budapesten jobbak az adatok, itt 84,3 százalék elől-hátul ki volt világítva, és csak 5,5 százalék biciklizett lámpa nélkül. A 100 ezer lakos feletti településeken is javultak a számok, ezekben összegezve 78,6–11 százalék a tökéletes kivilágítás és a lámpanélküliség aránya. A 10–100 ezer közötti lélekszámú településeken romlott az arány: itt csak 57,3 százalék biciklizett teljesen kivilágítva.

A következő lámpaszámolás március végén lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek