Egyszer csak megjelent három Localo Szegeden

Bohus Dávid   ·   2017.02.08. 11:15
localoszeged

A székesfehérvári Alfa Busz Kft. sorozatban gyártott városi kivitelű járművei 2005 nyarán jelentek meg először a főváros észak-budapesti vonalain. A járműtípusból huszonkilencet a Nógrád Volán Zrt., ötvenkettőt a VT Transman Kft. üzemeltetett a BKV alvállalkozójaként. A salgótarjáni székhelyű szolgáltató 2012 májusától a budapesti autóbuszait a megyei helyközi vonalakra csoportosította át, az azóta VT Arriva Kft.-vé átalakult székesfehérvári szolgáltató a BKK partnereként napjainkban tizenkilencet üzemeltet a dél-budai vonalakon. A Budapestről távozott Localók azóta Nógrád megyében, Székesfehérváron szállítanak utasokat, sőt 2016. nyarán egy különleges bevetésben a Balaton parti fesztivál vendégei érkeztek velük a rendezvény helyszínére.

Várkozás a Mars téri üzletsoron (a képre kattintva galéria nyílik a szerző felvételeiből)

De mit kerestek Szegeden? A Tisza Volán Zrt. három Volvo 7700 típusú – az országban akkor egyedülálló korszerűsített szóló változatból –autóbuszt  szerzett be, gyarapítva a városban közlekedő alacsonypadlósok állományát. Mivel a járművek határidőre nem érkeztek meg, ezért 2006. decemberében három Localo érkezett a csongrádi megyeszékhelyre. A járművekkel december végéig oktatták a gépkocsivezetőket, majd 2007. január 1. és 31. között a város járatain szállítottak utasokat, amelyek a Budapesten akkoriban alkalmazott királykék-szürke fényezésükkel kitűntek a megszokott járművek közül.

A történet végül a késve érkezett Volvo 7700-asok január 27-i forgalomba állásával végződött, amelyet követően a vendégbuszok visszatértek a fővárosba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek