Éjjel-nappal tömegközlekedik Milánó

MTI/iho   ·   2015.04.14. 10:53

Napközben sűrítik a járatok számát, a rendszerint péntek és szombat éjjel működő járatok a hét minden napján járnak – olvasható Milánó önkormányzatának portálján.

– A busz, a villamos és a metró a legjobb annak, aki az expó idején a városban közlekedni akar. Az expó látogatóin kívül a milánóiak is újra felfedezhetik városuk éjszakai arcát – hangsúlyozta Pierfrancesco Maran, aki többek között a tömegközlekedésért is felelős.

Milánó azt is bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a városi tömegközlekedési vállalat (Atm) dolgozóinak szakszervezeteivel: a május elsejétől október 31-éig tartó Expo2015 alatt – magasabb bérkiegészítésért – túlórát vállalnak, ezzel biztosítják, hogy a milánói tömegközlekedés az éjszakai órákban se akadjon meg. Az expó alatt Milánó több mint négyezer kerékpárral éjszaka is működteti a BikeMi közkerékpár-szolgáltatást. Hasonlóképpen éjszaka is bérelhető lesz a milánói önkormányzat által működtetett gépkocsimegosztó szolgáltatás mintegy kétezer járműve.

Május elsejétől a milánói metróvonalon életbe lép a mobiltelefonnal működő jegyrendszer is. A milánói világkiállítás a hét minden napján délelőtt tíz órától éjjel tizenegyig tart majd nyitva. A világ minden tájáról húszmillió látogatót várnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek