Éjszakai festőkommandó

iho/zöldút   ·   2011.08.18. 09:02
kiskep

A Thököly úti kerékpársáv megkapta hiányzó láncszemét: a Hungária körutat eddig csak szabálytalanul a járművön ülve, vagy tolva szelhették át a biciklisek, csütörtöktől azonban szabad utat kapnak. A BKK elengedhetetlennek tartotta a 2009 óta fennálló helyzet megváltoztatását.

Munkában a BKK festőbrigádja<br>(fotók: Máthé Zoltán/MTI)

 

 

„Ahol lehet, igyekszünk az autósoktól sem elvenni útkapacitást, ennek érdekében próbálunk a lehető legtöbb okos megoldást felhasználni” – mondta Vitézy Dávid kedden az iho.hu-nak adott interjújában. A Thököly úton felfestett kerékpáros nyomot új jelzőlámpákkal egészítik ki, amelyek hamarabb adnak szabad, majd tiltó jelzést a lassabban közlekedő bicikliseknek. Ezzel a Hungária körút közúti kapacitása nem csökken a forgalmas csomópontban. Az egyes villamos peronszigete mellett ráadásul kerékpáros jelzőt helyeztek ki, így aki a zöld jelzés legvégén kerekezett be a csomópontba, az is biztos menedékre talál a Hungária körút közepén.

A Thököly úton, a Baross tér előtti szakaszon a BKK 2012-ben útfelújítást tervez, amely során további hiányzó kerékpársáv-szakaszokat építenek ki, a Thököly út külső szakaszán már működő forgalmi renddel azonos módon. Szintén 2012-ben a tervek szerint megújul a Hungária körút és a Mexikói út közötti, ma már kritikus állapotú útszakasz is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.