Elégedett a Lufthansa

MTI   ·   2012.11.29. 20:33

A Lufthansa tájékoztatása szerint az év első kilenc hónapjában mintegy tíz százalékkal bővítette kapacitását a Magyarországra érkező és onnan induló járataikon, és sikerült a 72 százalékos európai átlag fölé növelni a helykihasználtságot.

A Lufthansa-csoport 2012 januárja és szeptembere között, 5 százalékos utasszám növekedést ért el a Magyarország és Németország, Ausztria illetve Svájc közötti útvonalakon, az utasok létszáma meghaladta a 970 ezret ebben az időszakban, ennek eredményeként több mint 11 százalékponttal nőtt a csoport piaci részesedése az első háromnegyedévben.

A légitársaság közölte, hogy a magyar utasok az európai és a nagy távolságú járatok iránt érdeklődnek leginkább, különösen az Észak-Amerikába tartó és onnan induló járataink népszerűek.

Az idén télen a Lufthansa Csoport légitársaságai - a Lufthansa, az Austrian, a Brussels és a SWISS - több mint 140 járatot indít hetente Magyarországról Németország, Ausztria, Belgium és Svájc felé. A csoport összesen 253 úti célt szolgál ki négy kontinens 103 országában a brüsszeli, düsseldorfi, frankfurti, müncheni, bécsi és zürichi csomópontokból, és számos közös kódszámú járatot üzemeltet egymás szolgáltatásainak kiegészítésére.

Kapcsolódó hírek