Élet a szélvihar után: ma tér magához a vasút

iho/vasút   ·   2023.02.05. 09:00
00_szelvihar_mezolak

Reggeli rovancs a szombati szélviharzásról.

Dombóvár–Gyékényes vonal

Szombat estére megjavították a délelőtt megsérült felsővezetéket Dombóvár alsó és Csoma-Szabadi között, Dombóvár és Kaposvár között újraindulhatott a vonatforgalom. Ezen a szakaszon az első közlekedő vonatok:

  • Kaposvárról a 19:42-kor Pécs felé induló Helikon InterRégió (9603),
  • Dombóvárról a Gyékényesre tartó Somogy IC (IC 826) volt, ez a szerelvény csak Kaposvárig közlekedett.

A Somogyszob–Gyékényes szakaszon szombat éjjel indult újra a vonatforgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekedtek, legalább egy-két órával volt hosszabb az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vesz igénybe, várhatóan vasárnap késő délutánig eltartanak a munkálatok. Ezen a szakaszon vasárnap is pótlóbuszok közlekedek, az átszállások miatt akár 60–90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Kaposvárról 10:17-kor Somogyszobra és a Somogyszobról 11:16-kor Kaposvárra induló személyvonat (8284, 8285) helyett pótlóbusz nem közlekedik, utasaik a követekező személyvonatok pótlóbuszaival utazhatnak.

Pécsi fővonal

A vihar nemcsak a fákat termelte ki és a drótokat tépte meg, a biztosítóberendezés is megsínylette a tegnapi szelet: ma is még fennakadásokat okoz a biztosítóberendezés meghibásodása Vásárosdombó és Sásd között, ezen a szakaszon 20–40 perccel megnőhet a menetidő.

Dél-Balaton

A dél-balatoni vonalon felsővezeték helyreállítása éjszakáig elhúzódott, Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok jártak, ma hajnalra állt helyre a forgalom.

Nyitóképünk Mezőlakon készült, egy kicsit „átrendezte” a sorompókat a szél... (fotó: Bolla Gina)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek