Életszerű feltételezések, rosszindulatú fikciók: Tarlós István koranyári álláspontja a metrófelújításról

iho/vasút   ·   2017.06.14. 06:32
tarlos_inforadio0

Tarlós István főpolgármester szerint ha a főváros több mint harmincmilliárd forintos pénzmaradványából kiegészíthetik a szükséges fedezetet, akkor senki nem tudja megakadályozni, hogy felújítsák a 3-as metróvonalat. A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában megismételte, hogy a metróvonal infrastruktúrája felújításának befejezése 2020 első negyedéve körül várható. Tarlós István kijelentette, ha felhasználhatják a főváros pénzmaradványát a fedezet kiegészítésére európai uniós szankció nélkül, akkor „egészen biztosan senki a világon nem tudja megakadályozni, hogy ezt a metrót felújítsuk”.

– Fedezet nélküli kötelezettséget ezután sem vállalnak, alátámasztatlan ajánlatokat ezután sem fogadnak be, de az alátámasztható és elfogadható ajánlatokat finanszírozni tudják – tette hozzá.

A főpolgármester úgy fogalmazott: „engem már nem érdekel, hogy az állam mit ad és mit nem ad, (...) ki milyen kommunikációt alkalmaz. Ennek a városnak a sorsáért a politikai felelősséget nekem kell viselnem, és ezt a munkát a város el fogja végezni”.

Tarlós István kitért arra is, hogy a metrószerelvényeket 2018 folyamán kicserélik, az alagút felújítása pedig 2020 előtt megtörténik, ezért – mint mondta – „a balesetmentes közlekedést szavatolni lehet a ciklus folyamán”.

– Ezt több mint életszerű feltételezni – fűzte hozzá. Tarlós István ügyetlen és rosszindulatú fikciónak nevezte, hogy a Bálna Budapest értékesítéséből akarnák fedezni a 3-as metró felújítását. Kijelentette: a Bálna eladása még szélsőséges esetben sem fedezné a most hiányzónak látszó összeget. Elmondta, kétségtelenül igaz, hogy a Bálna értékesítésében elvileg gondolkodik a városvezetés, de az eladásról a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén még nem lesz döntés.

Megemlítette azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán nem dönt a szmogrendelet módosításáról sem, várhatóan szeptemberben születik határozat az ügyben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek