Elindul az éjszakai közlekedés Debrecenben

iho/közút   ·   2018.10.11. 18:45
15G_DKV_Debrecen

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület és a DKV Zrt. együttműködéseként, teszt jelleggel augusztusban öt hétvégén, szeptemberben pedig négy napon keresztül közlekedtek éjszakai autóbuszjáratok Debrecenben, összesen hét útvonalon. A tanszünetes és tanítási időszakos tesztüzem kiértékelés befejeződött – számolt be róla a www.dkv.hu.

A DKV Zrt. elsődleges célja a helyi közösségi közlekedést igénybevevők minél szélesebb körben történő kiszolgálása, a szolgáltatási színvonal növelése. A tesztidőszak alatt a 112 járaton összesen 771 utazás volt. Ez az utasszám alacsonyabb az előzetesen várt igényekhez képest, ezért - az utasforgalomra megnyitott szolgálati járatok kivételével – a tesztidőszak alatt üzemelő éjszakai járatok közlekedtetésére egyenlőre nincs lehetőség.

A DKV Zrt. ennek ellenére megvizsgálta a civil szervezet azon kéréseit, melyek nem, vagy csak kisebb többlet költséget eredményeznek az üzemeltetés során. A vizsgálat eredményeként a tesztidőszaki hét útvonalból a DKV Zrt. három útvonalon, 90Y-os, 91A és 91Y-os jelzéssel közlekednek majd éjszakai járatok.

Az új éjszakai járatok útvonala (a képre kattintva galéria nyílik)

2018. november 1-jétől (azaz november 1-jéről 2-ára éjszaka) az eddig szolgálati járatként közlekedő autóbuszokon történő utazás lehetőségét nyitjuk meg az utasoknak.

90Y-os autóbusz útvonala: Sámsoni út, forduló–Sámsoni út–Acsádi út–Veres Péter utca–Veres Péter utcai körfogalom–Veres Péter utca–Acsádi út–Sámsoni út–Mátyás Király utca–Kincseshegy utca–Huszár Gál utca–Budai Nagy Antal utca–Hétvezér utca–Diószegi út–Barackos utca–Diószegi út–Vágóhíd utca–Hajnal utca–Munkácsy Mihály utca–Víztorony utca–Ótemető utca–Rakovszky Dániel utca–Árpád tér–Csapó utca–Burgundia utca–Kossuth utca–Piac utca–Petőfi tér–Nagyállomás–Erzsébet utca–Szoboszlói út–István út–Vincellér utca–Derék utca–Kishegyesi út–Pósa utca elnevezésű megállóhely.

91A jelzésű autóbusz útvonala: Pósa utca elnevezésű megállóhely–Kishegyesi út–Derék utca–Vincellér utca–István út–Szoboszlói út–Erzsébet utca–Petőfi tér–Nagyállomás.

91Y-os autóbusz útvonala: Nagyállomás–Homokkerti felüljáró–Szabó Kálmán utca–Gizella utca–Diószegi út–Barackos utca–Diószegi út–Lahner utca–Létai út–Bayk András utca, forduló–Létai út–Vámospércsi út–Vámospércsi út, forduló–Vámospércsi út–Veres Péter utca–Acsádi út–Sámsoni út–Mátyás Király utca–Kincseshegy utca–Huszár Gál utca–Ótemető utca–Víztorony utca–Munkácsy Mihály utca–Arad utca–Faraktár utca–Hajnal utca–Wesselényi utca–Petőfi tér–Erzsébet utca–Szoboszlói út–István út–Vincellér utca–Derék utca–Kishegyesi út–Pósa utca elnevezésű megállóhely.

A fent felsorolt éjszakai járatokon felül a 46E jelzésű vonalon a Nagyállomás és az ITK Zrt. között egy-egy, valamint a 15-ös autóbusz vonalán 15G jelzéssel a Doberdó utca és az ITK Zrt. között két-két reggeli és éjszakai garázsmeneti járatot közlekedtetünk menetrend szerint.

Az éjszakai járatok a nappali járatokon alkalmazott normál díjszabással vehetőek igénybe. A járatokra a felszállás csak az első ajtón lehetséges, és folyamatos ellenőrzésre kell majd számítani.

Az éjszakai autóbuszok menetrendje hamarosan megtalálható a www.dkv.hu internetes oldalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek