Elindult a metrópótlás: az igazi buli hétfőn lesz

iho/közút   ·   2020.11.07. 16:20
00_metropotlas_elindult

Fennakadások nélkül indult el Budapesten az M3 metró középső, belvárosi szakaszának pótlása 2020. november 7-én, szombaton. Két nap van megszokni, fölkészülni, hogy aztán az első munkanapokon kiderüljön, működik-e az igazi csúcsok idején is.

Az M3 metró november 7-étől a Nagyvárad tér és a Lehel tér között nem közlekedik, helyette sűrű követéssel pótlóbusz jár, a metrópótlást emellett a lezárt szakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő, bővített kínálattal induló járatok segítik.

Nagyvárad tér – zökkenőmentesen (fotók: MTI/Bruzák Noémi)

Az új forgalmi rend első reggelén a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai nem tapasztaltak fennakadásokat a metrópótlásban. A közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul az alaposan megváltozott forgalmi rend, akit mégis, azokat a lezárt állomásoknál a BKK munkatársai segítik az eligazodásban. A közúton közlekedők is felkészültek: jelenleg nem tapasztalhatók nagyobb fennakadások a fővárosi utakon, és a gépkocsi-tulajdonosok az újonnan bevezetett megállási, várakozási tilalmakat is betartják.

(fotó: BKK)

A metrópótlás nagyobb próbája az e hétvégét követő első munkanapok lesznek. Nem titok, hogy a felújítás egész Budapest és a környező elővárosok közlekedésére is hatással lesz, és a szombat reggel tapasztaltaknál sokkal többeknek okoz majd kényelmetlenséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek