Elkészült a hatos Nohab!

Károly Szabolcs   ·   2015.09.29. 16:18
400px_nohab006

A MÁV-Nosztalgia Kft. flottájába tartozó mozdony idén januárban vonult be a Bobo Kft. diósgyőri telephelyére, két Nohab-forgóváz kíséretében.

A jó ideje narancsszínben ismert 006-os Nohab ismét megkapta a klasszikus csíkos festést a miskolci Bobo Kft-nél. Vörös Attila fotóján Szegi környékén halad a kívül-belül megújult gép. A képre kattintva galéria nyílik

A nyolc hónapig tartó felújítás során számos teendő akadt a gépen. Kijavították a mozdonyszekrényt, a korrodált lemezeket lecserélték. Kijavították, és ahol szükséges volt, ott cserélték is a vezetőállások csövezését és burkolatát, valamint helyrehozták az ablakkereteket is. A mozdonyszekrény felújítása után következhetett annak alapozása, a géptér és a vezetőállások festése, majd az eredeti színterv szerinti külső festés. A forgóvázak sem maradtak érintetlenül: a mozdonyszekrényről való kikötésüket és szétszerelésüket követően teljes értékűvé tették a vontatómotorokat, abroncsozták a kerekeket, helyrehozták és perselyezték a fékrudazatot. Megjavították és cserélték az ágyvezetékeket. A forgóvázak festését követően pedig ismét a mozdonyszekrény alá helyezték, majd bekötötték azokat.

A kész Nohab szeptember huszonkilencedikén gurult ki Diósgyőrből, majd Miskolcra ment, onnan pedig Sátoraljaújhely felé indult futópróbára. A hatos csíkosodásával a fennmaradt MÁV-os Nohabok közül már csak a tizenkilences maradt az egyedüli narancs festésű.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek