Elkészült az első hosszú CAF!

iho   ·   2015.07.21. 15:26
00kicsi

Igaz, nem a méret a lényeg... vagy mégis? 2006-ban, az első Siemens villamosok érkezése előtt tele volt a város plakátokkal, miszerint a világ leghosszabb tujája érkezik a Nagykörútra. Kilenc évvel később, egy kicsivel nagyobb (Hungária-gyűrű) körútra egy kicsivel nagyobb, 54 helyett 56 méteres villamosok érkeznek.

Az új villamos a gyár szerelőcsarnokában<br>(forrás: CAF)

A gyár honlapjára feltöltött képek tanúsága szerint a Budapestre szánt legelső, a 2101-es (már megint szakítottunk a hagyománnyal, miszerint a fővárosban nullával kezdődnek a sorozatok) pályaszámot viselő óriás már elkészült, a gyár csarnokában várja a szállítást.

Belül is impozáns

Ismételjük át a kötelező leckét: az összesen negyvenhét érkező alacsonypadlós villamos közül a már futó rövidebb típusból harmincöt, a hosszabból tizenkettő érkezik. A most elkészült új, ötvenhat méteres kocsi Budapestre érkezéséről szerkesztőségünknek egyelőre nincs információja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek