Elkészült az NS első Sprintere

iho/vasút   ·   2017.03.24. 08:45
400px_ns_sprinter

Habár a prototípus szerelvény a napokban hagyta el a spanyol gyártó beasaini üzemét, a hollandok egyelőre még nem találkozhatnak vele: a Csehországban található velimi tesztpályára viszik, hogy dinamikus teszteket végezzenek el vele. A második Sprinter is kelet felé indul el: a Rail Tec Arsenal bécsi klímakamrájában teszik majd ki különböző szélsőséges időjárási viszonyoknak. A villamos motorvonatokat csak a nyúzópróbákat követően veheti át a Nederlandse Spoorwegen (NS) – írja az International Railway Journal.

Elkészült az NS első CAF Sprinter-motorvonata. A jármű kiterjedt tesztsorozatot követően, várhatóan 2018-ban állhat forgalomba (forrás: Railway Pro)

A CAF Civity-platformjára épülő, másfél kilovoltos egyenáramról üzemelő, új generációs szerelvényeket ötszáztízmillió euróért vásárolta 2015 végén az NS, a vasúttársaság két és fél milliárd eurós fejlesztési programja részeként. A megrendelés hatvannyolc háromrészes és ötven négyrészes motorvonatra szól. Az első Civity-szerelvények várhatóan 2018-ban állhatnak menetrend szerint az utasok rendelkezésére – számol be a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek