Elkészültek a 21-es vonal beruházásai

iho   ·   2013.12.11. 14:37

A 116 kilométer hosszú Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésének utolsó fázisa is elkészült. Átadták a teljesen felújított körmendi vasútállomást, ahol megújult a felvételi épület és a gyalogos felüljáró, a vonatok és a buszok közlekedését közös utastájékoztató tábla mutatja és ugyanazon pénztárnál van lehetőség a jegyvásárlásra is. Emellett Szombathelyen, Rátóton, Szentgotthárdon, Ják-Balogunyomban, Egyházasrádócon, Horvátnádalján, Alsórönökön és Csákánydoroszlón épültek parkolók és kerékpártárolók – mindösszesen 192 autó és 792 kerékpár tárolására van lehetőség.

(forrás: GYSEV)

Az összesen ötvenmilliárd forintos nagyberuházásból az intermodális fejlesztésekre hatszázmillió forint jutott, a fejlesztések eredménye az utasforgalomban is mérhető. A 2012-es adatokhoz képest 11 százalékkal nőtt a körmendi állomás, 6,6 százalékkal a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal utasforgalma, továbbá a december 15-i menetrendváltáskor itt áll forgalomba a GYSEV új Flirt motorvonata is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek