Elkezdődik a 47-es főút felújítása Szeged és Algyő között

MTI/iho   ·   2015.03.14. 09:27

Vasárnap elkezdődik a 47-es út felújítása Szeged és Algyő között, a kivitelezés miatt 2,5 kilométeren keresztül 2×2 sáv helyett a forgalom 2×1 sávon haladhat majd – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az Algyő és Szeged közötti hét kilométer hosszú szakaszon vasárnaptól Algyőn, a Kastélykerti bekötőúttól az M43-as autópálya csomópontjáig kezdődnek el az útépítési munkálatok. Emiatt Szeged felé haladva a jobb oldali két sávot a kivitelező lezárja mintegy 2,5 kilométeres útszakaszon, ahol óránként 40–60 kilométeres sebességkorlátozás várható.

A 47-es főút Algyő és Szeged közötti hét kilométeres szakaszának megerősítését a Duna Aszfalt Kft. végzi el nettó 7 milliárd 802 millió forintért. A 47-es főút 11,5 tonnás burkolaterősítési munkálatai több mint hatvan kilométeres szakaszon zajlanak Békés és Csongrád megyében. A beruházás nyolcvanöt százalékban uniós forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek