Előre, Mireók, Desirók!

iho/vasút   ·   2019.02.09. 18:55
0_go_ahead_augsburg_siemens

Az üzemeltető Go-Ahead Verkehrsgesellschaft Deutschland GmbH ötvenhat regionális, több egységből álló szerelvény leszállításával bízta meg a Siemens Mobilityt. A tervek szerint a vonatok az „augsburgi vasúti hálózatok” villamosított vonalain fognak közlekedni Bajorország délnyugati részén. A Siemens

  • negyvennégy három kocsiból álló Mireo villamos vonatot
  • és tizenkét öt kocsiból álló Desiro HC kétszintes villamos vonatot

(illusztrációk: Siemens)

szállít. Mindkét vonattípus kombinálható és így az üzemeltető rugalmasan alkalmazkodhat az utazóközönség változó igényeihez. A megrendelés értéke körülbelül 400 millió euró. Az új vonatok a tervek szerint a 2022. decemberi menetrendváltással kezdődően vesznek részt az utasforgalomban.

A vonatok a tervek szerint az Ulm–Augsburg–München, Würzburg–Ansbach–Treuchtlingen–Donauwörth–Augsburg, valamint az Aalen–Nördlingen–Donauwörth vonalon fognak közlekedni. Mindegyik vonatot úgy tervezték, hogy megfeleljen a forgalom előre jelzett növekedésének a régióban. Különösen a Münchenbe irányuló és Münchenből induló útvonalakra tervezett kétszintes vonatok gondoskodnak az ülőhely-kapacitás növeléséről.

A Mireo 216 ülőhellyel, a Desiro HC pedig 538 ülőhellyes. Négy háromkocsis Mireo vonat kombinálható egyetlen szerelvénnyé vagy két Mireo kombinálható egy Desiro HC-vel. Ha még nagyobb kapacitásra van szükség, akkor két Desiro HC szerelvény is összekapcsolható. Mindegyik kocsiban az átjárónál egy több célra is felhasználható terület található. Itt

  • a Mireókban tizennyolc,
  • a Desirókban negyvenöt kerékpárt

lehet szállítani. Minden vonat akadálymentesített, a szerelvények fedélzeti felvonóval is fel vannak szerelve. Valós idejű utastájékoztató rendszer mutatja az érkezési és indulási időket, valamint a csatlakozásokat a megfelelő állomásokon. A vonatok a Siemens által kifejezetten a mobilvétel jelentős javítása érdekében kifejlesztett, nagy frekvenciákat áteresztő ablaküveggel vannak felszerelve. Ezen kívül a vonatokat felkészítik a WLAN-technológia esetleges későbbi telepítésére is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek