Először a pénz, aztán az új buszok

iho/közút   ·   2013.01.28. 12:25

A közlekedési társaság e hónap közepén jelezte, hogy az idei évre járó 39 millió forint felét már január végén szeretné megkapni az önkormányzattól. Egyebek mellett erről is dönt csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete. A Fercsák Róbert alpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint Baja méltányolja a buszos cég kérését – olvasható a Bács-Kiskun online cikkében.

A társaság még az előző önkormányzati ciklusban vetette meg lábát Baján és 2010-ben 10 évre nyerte el a helyi buszközlekedés jogát, amihez a város évi 39 millió forint támogatást rendelt. Most az Orangeways arra hivatkozott kérelmében, hogy beruházásai révén a szolgáltatás színvonalának emelkedése várható, ezért kéri a 19,5 milliós egyösszegű, előre hozott fizetést, majd az összeg második felét egyenlő, havi részletekben várja számlájára.

Az Orangeways augusztus végén jelentette be, hogy lecseréli a bajai vonalakon közlekedő buszait, és helyettük új, földgázüzemű járműveket állít üzembe. Akkor a társaság képviselői arról számoltak be, hogy idén januártól újul meg a buszpark. Kilenc darab, egyenként mintegy 200 ezer eurós – 55-60 millió forintos – árról számoltak be a szakemberek, akik az üzemelési költségeknél 30-40 százalékos megtakarítással kalkuláltak.

Kapcsolódó hírek