Eloxálócsarnokkal bővül Tiszavasváriban a Jármű Zrt.

MTI/iho   ·   2018.01.07. 13:45
jarmurt0

Az új üzemcsarnokban, amely 1300 négyzetméter hasznos területtel bővíti a cég jelenlegi épületeit, automatizált eloxáló gyártósor is kiépül majd. A fejlesztés húsz új munkahelyet hoz létre és a beruházásnak köszönhetően százötvenegy álláshelyet tudnak megőrizni. Az eloxálás egy összetett elektromos és kémiai eljárás, amelyben az alumínium alapanyagon védőbevonatot hoznak létre, amely megvédi az alumínium felületét a további korróziótól, valamint javítja, keményebbé teszi a felületet. Az automata vezérlés biztosítja az alumínium profilok termelési program szerinti mozgatását, ellenőrzi a rendszer fizikai és kémiai paramétereit, biztosítja a gyártási optimumot – közölte a társaság az MTI érdeklődésére.

Ez az egység bővül Tiszavasváriban

A közlemény szerint a fejlett eloxálási technológia meghonosítása hozzájárul a Jármű Zrt. piaci pozícióinak erősítéséhez. Az 1916-ban alapított Jármű Zrt. vasúti személykocsi- és autóbusz-szerelvények alkatrészgyártásával foglalkozik – ablakokat, ajtókat, csomagtartókat, szemeteseket, térelválasztókat készítenek. A termékeik megtalálhatóak a Railjet vonatokon és a németországi Inter City Expresseken is. A Jármű Zrt. közlése szerint 2017-ben a fejlesztéseknek köszönhetően az árbevétel meghaladta az 5 milliárd forintot. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Jármű Zrt. a 2016-os lezárt üzleti évben 3 milliárd 570 millió forint nettó árbevételt ért el, ami 105 millió 20 ezer forinttal marad el az egy évvel korábbi adattól. A cég adózás után 285 millió 150 ezer forintos nyereséggel zárt 2016-ban, ez 100 millió 180 ezer forinttal haladta meg az egy évvel korábbi adózás utáni eredményt.

Van honlapjuk is, ezen a legfrissebb információ a nyitóképernyőn 2013. december 17-i:

Téli leállás

„Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Cégünk 2013. december 23. és 2014. január 3. között téli leállást tart.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek