Elszabadult és felborult egy mozdony Romániában

MTI   ·   2012.06.19. 10:03

Román hírtelevíziók jelentése szerint a magántulajdonban levő Grup Feroviar Roman (GFR) vasúti társaság vagonok nélkül közlekedő mozdonya kedden reggel lendült mozgásba a Predeal és Brassó közötti lejtőn, miután a mozdonyvezető rövid időre leszállt róla szükségét elvégezni.

A vezető nélküli mozdony mintegy tíz kilométert megtéve óránként 100 kilométer fölötti sebességre gyorsult a lejtős vasúti pályán. A vasúti forgalom irányítói az alsótömösi állomáson mellékvágányra terelték és kisiklatták. A mozdony felborult, és oldalára fordulva a magasfeszültségű vezeték két oszlopát is kitörte. A balesetnek nincsenek áldozatai. A sokkos állapotba került mozdonyvezető a mentők ellátására szorult. Gondatlanság gyanújával ügyészségi vizsgálat indult ellene.

A mozdony daruzása<br>(forrás: http://www.forumtrenuri.com)

Romániában 2008 februárjában történt utoljára hasonló baleset, amikor a székelyudvarhelyi vasúti állomásról szabadult el egy vezető nélküli mozdony. Akkor a mozdonyvezető taxival vette üldözőbe a járművet, és az alsóboldogfalvi állomáson megpróbált felkapaszkodni rá. A kísérlet nem sikerült, a szerencsétlen férfi a kerekek alá esett, és életét vesztette. A mozdonyt végül 30 kilométeres száguldás után Újszékelynél sikerült megállítani úgy, hogy egy másik mozdonyt tolattak eléje.

Kapcsolódó hírek