Elterelik a forgalmat az 54-es főúton

iho/közút   ·   2019.03.29. 13:38

Következő üteméhez ért az 54-es főút kapacitásbővítése: 2019. április 2-ától megkezdődik a meglévő pálya burkolatának felújítása is. A munkálatok idejére az 54-es főúton forgalmirend-változásra kell számítani, a forgalmat az 541-es út (Halasi út) kereszteződésétől a Búzakalász utcai körforgalomig a már megépített kétszer egy sávos új pályára terelik át. Az érintett szakaszon hatvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett haladhatnak a közlekedők.

A forgalomterelés életbelépését követően a Halasi úti csomópontban épített körforgalmon keresztül ismét megközelíthető Kecskemét városközpontja, a város irányából érkezők pedig mind az M5 autópálya, mind az 5-ös főútvonal irányába tovább haladhatnak az 541-es úton. Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan május végéig áll fenn.

A beruházás eredményeként várhatóan 2020 második negyedévétől Kecskemét elérhetősége, a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is jelentős mértékben javul. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az M5 autópályát. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek